Google+ logo

SEO eksperter VS. Social media eksperter

Google plus logoLige nu er det ikke Google plus de danske virksomheder fokuserer på. De vil alle sammen have en facebook-side, og nogle enkelte vil også afprøve ”det der twitter”, men om et par år tror jeg det ser anderledes ud!

Flere og flere virksomheder vil søge rådgivning i hvordan de kan få succes med Google plus, også er spørgsmålet bare: Hvem skal de henvende sig til? Hvem skal have alle kunderne? Ifølge mig er der 2 kandidater. SEO eksperterne og Social media eksperterne.

 

 

De 2 eksperttyper kommer til at kæmpe om, hvad jeg har valgt at kalde Kampen om Google plus. I dette blogindlæg vil jeg kort se på fordele og ulemper, hos de 2 ekspertgrupper. Og til sidst håber jeg, du vil skrive din mening!

 

Det oplagte valg – Social media eksperterne

Den lille del af befolkningen der bruger alt deres tid på at studere, og teste hvad der virker på de sociale medier burde være det absolut oplagte valg. Den ligger da lige til højrebenet?

3 af deres store fordele:

–          Det lyder logisk og som sund fornuft, at en social media ekspert rådgiver i Google plus.

–          Mange af deres metoder fra facebook, kan med lidt tilpasning bruges på Google plus.
(fx news feed optimering.)

–          En stor del af målgruppen vil være tidligere kunder.

 

Google nørderne – SEO eksperterne

SEO folket er faktisk min favorit til at vinde Kampen om Google plus. Lige nu er det nemlig dem der tager mediet seriøst, og dem der indsamler viden og erfaringer på mediet.

3 af deres store fordele:

–          Mange SEO eksperter har et forspring i forhold til Google plus.

–          De ved rigtig meget om Google, og følger dem og deres opdateringer tæt.

–          Google plus rådgivning vil naturligt indgå i SEO rådgivningen.

 

SEO drengene fører løbet – Min vurdering

Jeg tror Google+ bliver kæmpe stort, og jeg tror SEO eksperterne vinder kampen om Google+. Når jeg tænker på en Google plus ekspert, er der 2 personer der popper op i mit hoved. Anders Saugstrup og Thomas Rosenstand. De ligger begge i SEO kategorien, og er på nuværende tidspunkt Danmarks førende eksperter i Google plus.

 

Hvad tror du?

Hvor stort tror du Google plus bliver? Og hvem bliver fremtidens rådgivere i Google plus? Giv dit bud i kommentaren.

– Alexander Larsen

14 replies
 1. Christoffer Hauthorn
  Christoffer Hauthorn says:

  Jeg tror langt hen af vejen at du har ret. Mange virksomheder er der, hvor deres kunder er, hvilket betyder at de færreste virksomheder har en særlig aktiv tilstedeværelse på Google+ – fordi lige nu er det kun SEO-folk som kan se et potentiale i netværket.

  Svar
 2. Anders Saugstrup
  Anders Saugstrup says:

  Spændende tanke at sætte det sådan op, Alexander! Og tak for de pæne ord!

  Der er nu mange andre danskere, som har forstået at bruge Google Plus effektivt, men det er rigtigt at Thomas og jeg har været en del i æteren om emnet – og Thomas har endda også udgivet en en grundig bog nu: http://www.plus-lex.dk/

  Svar
  • Alexander Larsen
   Alexander Larsen says:

   Dig og Thomas har været rigtig dygtige til at dele jeres viden om emnet, og det er efter min mening sådan man får et ekspert stempel.

   Kender du nogle danske social media eksperter, der har delt ud af viden og erfaringer i forhold til brug af Google plus?

   Svar
    • Alexander Larsen
     Alexander Larsen says:

     Hehe 🙂

     Ja, han er der… Dog er det indhold jeg har set fra ham desværre ikke om Google plus.

     Nu hvor jeg har dig Saugstrup, hvordan tror du bruger udviklingen kommer til at udvikle sig på Google plus?

     Lige nu er der primært online folk, men hvad med den almene dansker?

     Svar
 3. Rolf Hansen
  Rolf Hansen says:

  Tror helt sikkert du har fat i nogle af de rigtige observationer. Til dels tror jeg dog at vi i fremtiden vil se en form for sammensmeltning af de to grupper. I den sammenhæng tror i høj grad at seo eksperterne vil lære flere af de sociale aspekter, hvor de sociale medie eksperter nok vil have lidt svære ved at gå den modsatte vej.

  I forhold til om hvor mange danskere der kommer på, så mener jeg ikke nødvendigvis man skal have det som eneste fokus. Jeg mener f.eks. godt google+ kunne bruges til at erobre markedsandele i andre lande. Vi lever jo i en global verden. Jeg har tidligere blogget om dette her:
  http://www.aw-media.dk/blog/erobring-af-markedsandele-med-google-spild-ikke-din-chance

  Svar
 4. Kenneth Wellin
  Kenneth Wellin says:

  For mig at se, at der ingen tvivl om, at de “sociale medie eksperter” (sme) kører i tomgang i øjeblikket, hvad angår G+. Det er simpelthen ikke gået op for mange af dem, at der er kommet et nyt stort medie, som de bør forholde sig til. Og det skal egentlig nok til at ske, hvis de vil med på toget. Det er helt klart SEO-folket, som har taget teten på G+ og hvis sme-folkene ikke får kridtet skoene og kommer igang, tror jeg efterfølgende de skal arbejde meget hårdt, for at oparbejde et fornuftigt marked på G+.

  Den tætte integration mellem G+ og Google søgemaskinen gør jo, at seo + social medie smelter endnu mere naturligt sammen end tidligere og naturligt overlapper hinanden. Og der har sme-folkene da noget arbejde forude, hvis de også skal til at være seo-eksperter.

  Svar
 5. Andreas
  Andreas says:

  Jeg vil helt klart anbefale kigge på google plus på næsten til alle virksomheder !! Det skaber god værdi og god fællesskab mellem google søgemaskine og ens hjemmeside!.

  Svar
 6. Jonathan Lindahl
  Jonathan Lindahl says:

  @ Andreas:

  Vil du også anbefale virksomheder at oprette en Google Plus bruger, selvom deres målgruppe overhovedet ikke befinder sig der ift. fx Facebook? (Og vi ser bort fra de SEO mæssige fordele).

  Og i så fald, hvorfor?

  Svar
 7. Kristian
  Kristian says:

  Spændende betragtninger Alexander og jeg er egentlig ret enig.

  Jeg er selv rigtig spændt på at følge udviklingen af Google plus og se hvor stort det bliver i sammenligning med medier som Facebook og Twitter. Som det ser ud nu, vil jeg stadig vurdere der er lang vej.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *